Kidneybiffar
Idag har jag varit ledig och GICK till Konsum! utan mina kära kryckor, bättringsväg!
Jag har också haft tid att laga seriös mat. La en massa Kidneybönisar i blöt i går så jag kokade dem idag och gjorde biffar!
Detta använde jag:
Kidneybiffar
200-300g bönor, okokta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
0.5-1 dl havregryn
0.5-1 dl sojamjöl
olivolja
lite vatten så smeten blir lagom tjock
sambal olek, chili
peppar örtsalt gurkmeja
Mixa allt med stavmixern utom hälften av havregrynen och lägg i dem efteråt. Vänta 10 min och gör sedan små biffar som stekes i olja på medelvärme! Jag är sämst på recept för jag har bara i lite tills det känns bra, gör så så blir det som bäst!
Sen åt jag "julmat" ;) hittade en burk potatisgratäng och rödbetor i frysen och en burk med världens godaste senap från Kung Markatta i kylen! Minst 90% ekologiska var min måltid också =)
Jag kan iaf intyga om att vegetarisk mat inte är tråkigt, jämför man min mat här på Lillgårn med vad de andra äter... ja det brukar vara pytt i panna, pizza, pasta, köttbullar och körv inget annat för deras del. Variation is the shit.
Dock säger min jobbarkompis att levern inte kan bryta ner alkohol på samma sätt ifall man inte äter kött, och det är inte bra, någon som vet ifall det är sant?
Ps. Min mobil är trasig, kan min otur vända snart, tack!
Jag har också haft tid att laga seriös mat. La en massa Kidneybönisar i blöt i går så jag kokade dem idag och gjorde biffar!
Detta använde jag:
Kidneybiffar
200-300g bönor, okokta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
0.5-1 dl havregryn
0.5-1 dl sojamjöl
olivolja
lite vatten så smeten blir lagom tjock
sambal olek, chili
peppar örtsalt gurkmeja
Mixa allt med stavmixern utom hälften av havregrynen och lägg i dem efteråt. Vänta 10 min och gör sedan små biffar som stekes i olja på medelvärme! Jag är sämst på recept för jag har bara i lite tills det känns bra, gör så så blir det som bäst!
Sen åt jag "julmat" ;) hittade en burk potatisgratäng och rödbetor i frysen och en burk med världens godaste senap från Kung Markatta i kylen! Minst 90% ekologiska var min måltid också =)
Jag kan iaf intyga om att vegetarisk mat inte är tråkigt, jämför man min mat här på Lillgårn med vad de andra äter... ja det brukar vara pytt i panna, pizza, pasta, köttbullar och körv inget annat för deras del. Variation is the shit.
Dock säger min jobbarkompis att levern inte kan bryta ner alkohol på samma sätt ifall man inte äter kött, och det är inte bra, någon som vet ifall det är sant?
Ps. Min mobil är trasig, kan min otur vända snart, tack!
Kommentarer
Trackback